Τα ακουστικά βαρηκοΐας σήμερα | Ακουστικά Βαρηκοΐας Χαριτίδου Δ. - Ανδρεάδη Γ.
Σημάδια βαρηκοΐας
November 25, 2018
On line τεστ ακοής με δυνατότητα εκτύπωσης ακουογράμματος
November 26, 2018

Collection

Εάν πάσχετε από απώλεια ακοής και στα δύο σας αυτιά, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την έμφυτη δυνατότητα τον αυτιού σας να επεξεργάζεται ήχους με τον πλέον φυσιολογικό τρόπο: να ακούτε με τα δύο σας αυτιά. Αυτό ονομάζεται αμφίπλευρη ακοή. Η χρήση δύο ακουστικών συσκευών μπορεί να βελτιώσει την ακοή σας, να δημιουργήσει το "στερεοφωνικό φαινόμενο" και να παρέχει καλύτερη αναγνώριση και εντοπισμό προέλευσης των ήχων. Φανταστείτε πώς θα βλέπατε εάν φορούσατε μονοκυάλι αντί για κανονικά γυαλιά. Πιθανόν όχι και τόσο καλά. Θα αντιμετωπίζατε πρόβλημα με τον υπολογισμό της απόστασης και τον βάθους πεδίου και ο κόσμος γύρω σας Θα ήταν Θολός. Εάν φοράτε μόνο ένα ακουστικό βαρηκοΐας, το αποτέλεσμα είναι περίπου το ίδιο. Θα σας είναι δύσκολο να παρακολουθήσετε τις όποιες συζητήσεις και δεν θα μπορείτε να εντοπίσετε πάντα την προέλευση των ήχων. Η χρήση ακουστικών βαρηκοΐας και στα δύο αυτιά ονομάζεται αμφίπλευρη προσαρμογή και προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τη χρήση ενός μόνο ακουστικού.

 

Βελτιωμένη ευαισθησία σε ήχους

Η χρήση δύο συσκευών βαρηκοΐας σάς επιτρέπει να ακούτε τούς ήχους με πιο φυσιολογικό τρόπο, λόγω τον γεγονότος ότι το ανθρώπινο ακουστικό σύστημα είναι σχεδιασμένο να λαμβάνει ακουστικά σήματα και από τα δύο αυτιά. Πολλοί άνθρωποι έχουν διαπιστώσει επίσης ότι η ακοή και από τα δύο αυτιά είναι ευκολότερη και πιο άνετη σε σχέση με το ένα αντί, επειδή δεν χρειάζεται να γυρίζουν το κεφάλι τούς για να ακούσουν από το "καλό" αντί. Με δύο ακουστικές συσκευές, Θα πρέπει επίσης να είστε σε Θέση να μειώσετε την ένταση τον ήχου, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα παραγωγής ηχούς.

 

Βελτιωμένη ικανότητα εντοπισμού πηγής ήχου

Η ικανότητά σας να καθορίσετε την προέλευση των ήχων εξαρτάται από το να έχετε την ίδια δυνατότητα ακοής και στα δύο αυτιά. Οι ήχοι από το περιβάλλον σας φτάνουν στο αυτί πού είναι πιο κοντά στον ήχο με διαφορά κλάσματος δευτερολέπτου και με ελαφρά υψηλότερη ένταση από ότι φτάνουν στο άλλο αυτί. Αυτές οι μικρές διαφορές μεταβιβάζονται στον εγκέφαλο σας, ο οποίος καθορίζει την προέλευση του ήχου και την απόσταση της πηγής τον ήχου. Αυτές είναι σημαντικές - και σωτήριες για τη ζωή, ενδεχομένως - πληροφορίες. Φανταστείτε ότι ακούτε την κόρνα ενός αυτοκινήτου. Εάν φοράτε μόνο μια ακουστική συσκευή, δεν γνωρίζετε ποια κατεύθυνση Θα πρέπει να ακολουθήσετε για να αποφύγετε το άλλο αυτοκίνητο.

 

Βελτιωμένη ακοή σε θορυβώδες περιβάλλον

Η ακουστική σε θορυβώδες περιβάλλον είναι δύσκολη για όλους. Για άτομα με απώλεια ακοής, είναι ακόμα δυσκολότερη. Κλείστε το ένα αυτί και η ακουστική σε Θορυβώδες περιβάλλον είναι σχεδόν αδύνατη. Αυτό συμβαίνει επειδή ο εγκέφαλός σας χρειάζεται στοιχεία και από τα δύο αυτιά για να διαχωρίσει αποτελεσματικά τους ήχους. Με δύο ακουστικές συσκευές, η δυνατότητά σας να απομονώσετε το μη επιθυμητό θόρυβο είναι βελτιωμένη, καθιστώντας ευκολότερη την ακρόαση συζητήσεων. Δύο ακουστικές συσκευές έχουν επίσης σαν αποτέλεσμα μειωμένη ανάγκη ενίσχυσης τον ήχου, οπότε μπορείτε να μειώσετε την ένταση και να ακούτε λιγότερο τούς Θορύβους τον περιβάλλοντος.

 

Οι σημερινές ακουστικές συσκευές είναι διαφορετικές

Σήμερα, διατίθεται μια ολόκληρη κατηγορία ακουστικών συσκευών που μπορούν να σας βοηθήσουν να απολαύσετε τον ηχητικό κόσμο. Όχι μόνο παρέχουν καλύτερη ποιότητα ήχου και μεγαλύτερη ευελιξία, αλλά έχουν επίσης καλύτερη εμφάνιση. Εάν πιστεύετε ότι πάσχετε από απώλεια ακοής ή Θα Θέλατε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αμφίπλευρη προσαρμογή, επικοινωνήστε με έναν ειδικευμένο επαγγελματία . Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε.